top of page

ATELIER ACÀN MEETS STIJN BAERT

 STIJN BAERT EERSTE AMBASSADEUR VAN ATELIER ACÀN: "DEZE PAKKEN ZIJN VOOR MIJ ECHT NEXT LEVEL"

PROFESSOR ARBEIDSECONOMIE STIJN BAERT VAN DE UNIVERSITEIT GENT BEHOORT, ONDANKS ZIJN RELATIEF JONGE LEEFTIJD, AL ENKELE JAREN TOT ÉÉN VAN DE MEEST OPVALLENDE STEMMEN IN HET PUBLIEKE DEBAT. NAAST ZIJN HELDERHEID EN LEF VALT HIJ OP DOOR MEER AANDACHT VOOR KLEDING EN VOORKOMEN DAN DE MEESTE VAN ZIJN COLLEGA'S - ZO WERD AL EENS VERWEZEN NAAR HEM ALS  "POSTERBOY-PROFESSOR".

IN SAMENWERKING MET ATELIER ACÀN GAAT HIJ NU VOOR "NEXT LEVEL". PAKKEN DIE NOG BETER PASSEN, IN MEERDERE OPZICHTEN.

WIJ LEGDEN HEM ENKELE VRAGEN VOOR.

DSC05925_edited.jpg

 STIJN, INTERESSE IN FASHION, IS DIE ER ALTIJD GEWEEST?

 

JA EN NEEN. JA OMDAT IK ZE GENETISCH HEB MEEGEKREGEN. MIJN MAMA IS EEN FIERE VROUW DIE HET ALTIJD BELANGRIJK HEEFT GEVONDEN OM MOOI GEKLEED TE ZIJN. TEGELIJK WAS IK ER DE EERSTE HELFT VAN MIJN LEVEN ZEKER NIET MEER MEE BEZIG DAN EEN GEMIDDELDE JONGEN. MAAR IN DE TWEEDE HELFT VAN MIJN LEVEN VERANDERDE DAT, OMDAT IK WAT MEER CENTEN TE BESTEDEN HAD EN OMDAT DE KLEREN NU EENMAAL DE MAN MAKEN. ZEKER DEGENE DIE OP ZOEK MOEST NAAR EEN LIEF( LACHT).

 

DE KIJKER VAN TELEVISIEPROGRAMMA'S ALS BLIND GESPRONGEN,DE AFSPRAAK EN TAFEL VAN VIER KENT JOU ALS IEMAND DIE STRAK IN HET PAK ZIT. LOOP JIJ ER ALTIJD ZO BIJ?

HELEMAAL NIET! 9 OP 10 DAGEN DRAAG IK MEER CASUAL KLEDIJ. EEN COLTRUI, EEN T-SHIRT OF EEN T-SHIRT MET EEN HEMD.. HET KAN ALLEMAAL. ER ZIJN TWEE RODE DRADEN. TEN EERSTE: IK DRAAG ERG VAAK BROEKEN VAN REPLAY. IK HEB ZE IN ALLE KLEUREN. DE TWEEDE RODE DRAAD IS HET DRAGEN VAN EEN ZONNEBRIL. VORIG JAAR WAS ÉÉN VAN MIJN NIEUWJAARSVOORNEMEN ER ALTIJD ÉÉN BIJ TE HEBBEN, AAN MIJN VOORDEUR, IN DE AUTO EN IN MIJN RUGZAK, OM ELKE ZONNIGE DAG TEN VOLLE TE KUNNEN BELEVEN. IK WAS BEST JONG TOEN IK PROF WERD EN VOOR HET EERST IN ZULKE PROGRAMMA'S VERSCHEEN. OM DAN TOCH ERNSTIG GENOMEN TE WORDEN, BESLOOT IK DE EERSTE KEER EEN PAK AAN TE TREKKEN. IK KREEG ER VEEL GOEDE REACTIES, DEELS OMDAT IK METEEN VOOR IETS ANDERS DAN HET KLASSIEKE BLAUWE PAK GING. HET IS DUS DEELS EEN HANDELSMERK GEWORDEN. LANGS DE ANDERE KANT IS OOK IETS OM ME "IN THE ZONE" TE BRENGEN, EEN RITUEEL.
 

 

ALS JE DAN TOCH VOOR EEN PAK GAAT, WAT MAT MAG HET DAN ZIJN?

IK STA OPEN VOOR VEEL, ZOLANG HET MAAR WAT LEF UITSTRAALT. WAAR IK WEL SOWIESO NIET VAN HOU, ZIJN TE LANGE JASJES. EN EEN BEETJE GECENTREERD MAG HET ALTIJD ZIJN. IN AL DIE OPZICHTEN WAS HET NATUURLIJK EEN MATCH MET JULLIE!

 

DANK JE WEL, OOK VOOR DE COMPLIMENTEN RECENT IN EEN ARTIKEL.

HEEL ERG GEMEEND, HOOR. ALS IK IETS NIET BEN, DAN IS HET WEL EEN PLEASER. WIE ME EEN BEETJE KENT, KAN GETUIGEN (LACHT). DE TIJD DIE JULLIE NEMEN OM ÉCHT OP MAAT TE WERKEN, LETTERLIJK EN FIGUURLIJK, MAAKT VOOR MIJ HET VERSCHIL. DE PAKKEN DIE IK RECENT MET JULLIE "BEDACHT", ZIJN VOOR MIJ IN VERGELIJKIN GMET WAT IK EERDER DROEG "NEXT LEVEL". BOVENDIEN IS JULLIE LIGGING IN GENT OOK HEEL BIJZONDER VOOR ME. HIER, AAN DE TRAMHALTE VERLOREN KOST BEGON MIJN LEVEN EEN TWEEDE KEER. TOEN IK IN GENT KWAM STUDEREN. IK ZAT VLAKBIJ, IN DE KAREL VAN HULTHEMSTRAAT, OP KOT TIJDENS MIJN EERSTE JAAR. DE SPAR EEN PAAR HUIZEN VOORBIJ HET ATELIER WAS MIJN VASTE WINKEL. 

DSC06445.jpg

ÉÉN VAN DE PAKKEN DIE WE MAAKTEN IS ROOD MET ZWARTE TOETS. DIE COMBINATIE HAD JE OP VOORHAND IN JE HOOFD NEE?

JA, IK VIND ROOD MET ZWART ECHT EEN GEWELDIGE KLEURENCOMBINATIE. IK HEB DAT EEN TIJDLANG ONDERDRUKT, OM VOORAL PAARS MET WIT TE VIEREN, DE KLEUREN VAN RSC ANDERLECHT. MAAR NU ANDERLECHT AL ENKELE JAREN OP HET NIVEAU VAN OEFENWEDSTRIJDEN ACTEERT, BREEKT MIJN FASCINATIE VOOR AC MILAN HELEMAAL LOS. HUN ROOD EN ZWART BEGEESTERDE ME AL ALS KIND. DAT WE IN HET PAK "UNA SQUADRA DI DAVIOLI" LIETEN BORDUREN, IS DAN OOK NIET TOAVALLIG. HET IS HUN LEUZE. ALS ALEXIS SAELEMAEKERS OF CHARLES DE KETELAERE, DIE NU VOOR AC MILAN SPELEN, NOG EENS IN BELGIE ZIJN, IS HET HEN TOEGELATEN DAT ZE EEN KOPIETJE LATEN MAKEN ;). 

 

WE ZULLEN JE KLEDEN VOOR HET TWEEDE SEIZOEN VAN HET VTM-PROGRAMMA BLIND GESPRONGEN. EEN PROFESSOR DIE SAMENWERKT MET EEN TAILOR, VREES JE DAAR GEEN NEGATIEVE REACTIES OP TE KRIJGEN?

IK PROBEER ZOVEEL MOGELIJK TE LEVEN VOLGENS MIJN KERNWAARDEN. NAAST GOED ZIJN VOOR WIE GOED VOOR ME IS EN HUMOR TE ALLEN TIJDE LATEN VOORGAAN, IS ECHTHEID ÉÉN VAN DIE KERNWAARDEN. IK MAAK NOOIT COMPROMISSEN TEGENOVER WIE IK ECHT BEN. ZELF VIND IK COLLEGA-PROFESSOREN DE DE VOLLE BREEDTE VAN HUN PERSOONLIJKHEID DURVEN TONEN DE MEEST INTERESSANTE. DAT WIL ZEGGEN: IK HOU VAN KLASSIEKE MUZIEK EN VAN GOEDE DOCUMENTAIRE, MAAR OOK VAN FC DE KAMPIOENEN EN KARAOKE. EN VAN MET JULLIE EN PAK SAMENSTELLEN. "HATERS WILL HATE IT" MAAR GRIJS ZIJN LIJJKT ME VEEL SLECHTER DAN VOOR WAT STAAN.

TOT SLOTTE: JE HEBT BEST GOEDE MATEN. OOK GENETISCH? OF KOST DAT MEER MOEITE?

 

WIE MIJ VOLGT OP INSTAGRAM, WAAR MIJN QUEESTE NAAR DE BESTE BIEFSTUK-FRIET VAN VLAANDEREN EEN RODE DRAAD IS, WEET DAT IK NIET VERLEGEN ZIT OM EEN SERIEUZE CALORIE-INNAME AF EN TOE. OM DIE TE COMPENSEREN SPREEK IK TWEE KEER PER WEEK AF MET MIJ PERSONAL TRAINER. MENS SANA IN CORPORE SANO. OFWEL GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM. AL IS ENIGE TWIJFEL OMTRENT DE GEZONDHEID VAN MIJN GEEST ZEKER NIET ONGEPAST (LACHT).

 

bottom of page