top of page

ATELIER ACÀN MEETS STIJN BAERT PART 2

ATELIER ACÀN KLEEDT STIJN BAERT OOK VOOR DEZE HERFST EN WINTER: “NOOIT GEDACHT DAT EEN MANTEL OP MAAT ZO COOL KON ZIJN”.

DIT VOORJAAR KLEEDDE ATELIER ACÀN STIJN VOOR DE LENTE EN ZOMER VAN 2023. SOMS KLOPPEN PARTNERSCHAPPEN METEEN.

DAT WAS ONS GEVOEL. EN BLIJKBAAR OOK DAT VAN JULLIE. STIJN KREEG NOG MEER VRAGEN VAN WAAR ZIJN PAKKEN VANDAAN KWAMEN. 

WE GAAN ER DUS MEE DOOR, MET DIE SAMENWERKING. 

ER WERD 3 UUR UITGETROKKEN OM NA TE DENKEN OVER NIEUWE PAKKEN VOOR DE HERFST EN WINTER.TIENTALLEN WTOFFEN WERDEN GEVOELD-BINNEN EN BUITEN- EN ER WERD HONDERUIT GEDISCUSSIEERD VOOVER DE PASSENDE ZAKKEN, REVERS, KNOPEN EN VOERING. EN DAT RESULTAAT, DAT KUNT U HIERONDER ZIEN.

a9ec31bf-eed9-42d5-9059-7eafeb013b90.JPG

STIJN, WE MAAKTEN NU OOK EEN JAS OP MAAT VOOR JE. DAAR HAD JE EERST TWIJFELS BIJ, NEE?

KLOPT. BIJ EEN MANTEL OP MAAT DACHT IK AAN TWEE DINGEN. TE ZWAAR EN DAARDOOR SAAI EN KLASSIEK. EN TE LANG. IK BEN "MAAR" 1, 74m EN HEB DUS ALTIJD SCHRIK DAT JASSEN ME ECHT KLEIN GAAN DOEN LIJKEN. MAAR NIKS VAN DAT ALLES BLEEK HET GEVAL. OPNIEUW HEBBEN JULLIE ERG GOED NAAR MIJN WENSEN GELUISTERD. 

ER WERD EEN GOED EVENWICHT GEZOCHT ÉN GEVONDEN TUSSEN MLIJN WENS VAN EEN KORTERE JAS EN IETS WAT TOCH STIJLVOL WAS ANDERZIJDS. EN DOOR HET MINIMALISTISCHE ONTWERP, IS DE JAS WELISWAAR GEKLEED, MAAR TEGELIJK ALLERMINST OUDERWETS. IK HAD NOOIT GEDACHT DAT EEN MANTEL OP MAAT ZO COOL KON ZIJN!

​ JE WOU ABOSULUUT EEN ZWART PAK...

TERWIJL IK ER AL TWEE IN MIJN KAST HAD HANGEN! MAAR DAN WEL TWEE PAKKEN DIE IK HAAST NOOIT DROEG. 
EEN ZWART PAK VOELT GAUW AAN ALS "BEGRAFENIS", OF ALS "KLASSIEKE SMOKING". WAT IK NIET BEPAALD NASTREEF.

TOCH VIND IK DAT ZWART EEN KLEUR IS DIE ME ABSOLUUT STAAT, DUS WOU IK HET, IN SAMENWERKING MET JULLIE TOCH NOG EENS EEN KANS GEVEN. 

 

EN WAT EEN VOLTREFFER WERD HET. UITEINDELIJK BLEEK HET WERKEN MET WITTE SPIKKELS, EEN VAN DE IDEEËN DIE JULLIE VOORLEGDEN.

 

ZWART WERD DUS ZWART MET WIT. HET INSCHRIFT IN HET PAK , "2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR", VERWIJST DAAR NAAR. DE GESLAAGDE COMBINATIE VAN ZWART MET WITDEED ME METEEN DENKEN AAN DE ICONISCHE ZINNEN UIT HUN WERELDHIT 'NEVER ALONE'. "BLACK AND WHITE DANCIN' TOGETHER.. SIDE BY SIDE THROUGH STORMY WEATHER."

 

ENFIN, MET DIT PAK MAAKTEN JULLIE ALWEER WAAR WAT IK WOU BEREIKEN, ZONDER DAT IK HET ZELF HAD KUNNEN BEDENKEN. NET ZOALS DIT VOORJAAR. MET DAT APPEBLAUWZEEGROEN RIBFLUWEEL!

366801ca-4004-498e-ade4-5c463748cb04_edited.jpg
ece3b32e-a839-4f4c-b163-ff837faccd75.JPG

​  EN DIE LIJN TROKKEN WE NU DOOR MET ORANJE BRUIN RIBFLUWEEL! 

 

JA. MAAR WE ZORGDEN WEL SAME VOOR DAT HET QUA CONCEPT EEN HEEL ANDER PAK WERD. JULLIE DEDEN ME INZIEN DAT DE ORANJE-BRUINE STOF ERG  MOOI ZOU GLANZEN EN DUS EEN UITGELEZEN KANS WAS VOOR EEN ERG FEESTEL PAK. EN OP DAT IDEE HEBBEN WE NATUURLIJK MOOI DOORGEDACHT. DOOR ZWIEREGE KEUZES VOOR DE REVERS EN DE BANDPLOOIEN EN SLUITING VAN DE BROEK BIJVOORBEELD!.

loader,gif

TEN SLOTTE MAAKTEN WE EEN DONKERBEIGE CAMEL KLEURIG KOSTUUM. TEVREDEN? 

AB-SO-LUUT. VOOR DIT DERDE KOSTUUM SPRAKEN WE AF DAT JULLIE IN DE "DRIVING SEAT" ZOUDEN ZITTEN. NIET ALLEEN HET KOSTUUM IS PRACHTIG, OOK DE COBINATIE MET EEN GEBROKEN WIT HEMD MET MAO-KRAAG VIND IK SUPERCOOL.

HET ZOU ME N,IET VERBAZEN DAT DIT KOSTUUM MIJN FAVORIET VAN DE DRIE WORDT. IK HEB HET ONDERTUSSEN AL EENS GEDRAGEN EN DE REACTIES WAREN EENSLUITEND POSITIEF. GEK HOEVEEL MENSEN ME ER METEEN OP AANGESPROKEN HEBBEN!

ffa64b0f-39e9-4d89-b2dd-76de258aaf22.JPG
bottom of page